Over GoFree Coaching

De eerste 1000 dagen van ons leven zijn enorm belangrijk voor onze emotionele basis. Daarop groeien we door en ontwikkelen we.

We leven niet in een volmaakte wereld en juist in het prille begin kan er dan ook al scheefgroei ontstaan. Als kind herkennen we nl. nog niet wat we voelen en meemaken. En zéker heb je er nog geen woorden voor. Ons (emotionele) brein ontwikkelt dan als vanzelf patronen en (overlevings) technieken. Zij helpen dat mooie, kleine kind om te dealen met het leven dat het nog niet kan benoemen. Maar in de loop van het leven kunnen diezelfde 'helpers'  juist gaan belemmeren. Dan zijn we zó gewend geraakt te reageren vanuit onze 'helpers' dat het kind  daarachter nooit heeft geleerd vanuit zichzelf te reageren en eigen gevoelens te benoemen. En hieruit kan vroeg of laat frictie ontstaan in keuzes en of relaties

De unieke identiteit wordt daarmee geroofd. Wie zijn wij echt? Diep van binnen... Ontdek het!

In Joh.10:10 zegt Jezus: “De dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar IK ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid”

Schilderij: Nicole Schiffers

In Exodus 3 zegt de Heer: “Ik heb gezien hoe ellendig Mijn volk er in Egypte aan toe is, ik heb hun jammerklachten over hun onderdrukkers gehoord, Ik weet hoe ze lijden. Daarom ben Ik afgedaald om hen uit de macht van de Egyptenaren te bevrijden”.

De God van Israël is nog steeds dezelfde God. Hij is ook bewogen over ons, die lijden en onderdrukt worden. Hij biedt ons vrijheid. Misschien wordt jij onderdrukt door onzekerheid, (ver)oordeling, laag zelfbeeld of vergelijken. Of zijn jouw slavendrijvers de drang tot het moeten en presteren. Misschien lijd jij onder het verdriet, door niemand ècht gezien te worden. Stap dan nu uit jouw "Egypte" .

Aan de slag

De overtocht naar rust en ruimte zal niet altijd makkelijk zijn. Maar je zult ontdekken dat de vrijheid, deze stap waard is! Bovendien is God nog steeds dezelfde die zegt: “IK zal er zijn”.