Spreken tot haar hart

schedule 1 apr 2021
bookmark_border Blog
create Gerda Groeneveld

Het is vandaag 3 jaar geleden dat ik geen baan meer had. Wat begon als een enge, maar hoopvolle "sprong in het diepe", werd het begin van zeer pittige jaren.

Maar tóch hoopvol en bijzonder en verwonderende jaren.

De Bijbel spreekt in Hosea 2:16 "𝗗𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝘇𝗮𝗹 𝗜𝗸 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝗺𝗲𝗲𝗹𝗼𝗸𝗸𝗲𝗻 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝘄𝗼𝗲𝘀𝘁𝗶𝗷𝗻 𝗲𝗻 𝗱𝗮𝗻 𝘁𝗼𝘁 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝗵𝗮𝗿𝘁 𝘀𝗽𝗿𝗲𝗸𝗲𝗻"

De woestijn is geen plek waar je voor kiezen wilt. Het is een verlaten, rauwe plek, met ontberingen. Maar... als je daar in de stilte leert, om de God van de relatie steeds beter te horen spreken tot je hart... Dan doet tijd en plek er steeds minder toe, kan ik je vertellen.

En Hosea vervolgt: "𝗗𝗮𝗮𝗿 𝘇𝗮𝗹 𝗶𝗸 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝘄𝗶𝗷𝗻𝗴𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗴𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻, 𝗵𝗲𝘁 𝗔𝗰𝗵𝗼𝗿𝗱𝗮𝗹 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗶𝗸 𝘁𝗼𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗽𝗼𝗼𝗿𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗼𝗼𝗽"

Als jij vandaag in een tijd vol ontberingen zit, wil ik je uitnodigen om zoekend te luisteren. Hoor de liefdevolle fluistering aan je hart. Vindt hoop binnen de relatie die je wordt aangeboden, door deze God die toekomst geeft.

Niet dat je overigens éerst een woestijn periode in moet. Je kunt ook gewoon, in elke periode in je leven Zijn stem leren horen. Je hoeft het Hem maar te vragen.

Morgen is het 𝗚𝗼𝗲𝗱𝗲 𝗩𝗿𝗶𝗷𝗱𝗮𝗴. Die dag staat voor het gedenken van de inktzwarte weg die Jezus ging, i.p.v. jij en ik. Om zo, voor jou en mij de relatie met Zijn Vader mogelijk te maken.

Want dat is wat God voor ogen had v.a. ons begin. 𝗘𝗲𝗻 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲. 𝗭𝗶𝗷𝗻 𝗽𝗹𝗲𝗸 𝗶𝗻 𝗼𝗻𝘀 𝗵𝗮𝗿𝘁. Zodat je Hem alles mag vertellen wat jou bezig houdt, en Hij jou kan vertellen wat in Zijn hart leeft.

Geen religie, geen regeltjes, geen moeten of "mag niet" Geen, wat dan ook maar, dat wij er te vaak van maken

𝗠𝗮𝗮𝗿 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝗟𝗲𝘃𝗲𝗻 𝘇𝗼𝗮𝗹𝘀 𝗯𝗲𝗱𝗼𝗲𝗹𝗱 𝗶𝘀.

En daar staat komend weekend voor, om te gedenken. 𝗣𝗮𝘀𝗲𝗻 De inktzwarte dag is geweest. Jezus gáf Zijn leven, Droeg de straf voor jou en mij

tot in de dood óverwon de vernietigende machten Kwam terug Overwinnaar voor eeuwig want

𝗛𝗶𝗷 𝗟𝗲𝗲𝗳𝘁!

warme groet, Gerda

Gerda Groeneveld

Met veel plezier zet ik mijn opleidingen, ervaringen, en methodes in binnen GoFree Coaching. Als jij er aan toe bent een stap te zetten, loop ik graag een stukje met je mee.